14. helmikuuta 2022

Käytiin Kaunasissa

Meillä oli viime vuonna Messin emännän kanssa suunnitelmissa lähteä käymään ulkomailla näyttelyreissussa, oltiin varattu kesälle jo matka, mutta se ei toteutunut kun niin moni matkan varannut joutui perumaan osallistumisensa. Yritettiin uudestaan joulun aikaan, mutta sekään ei onnistunut. Varattiin jälleen seuraavaa matkaa Liettuan Kaunasiin tammikuulle, ja kun matkaohjelma tuli, niin todettiin että josko nyt vihdoin päästään reissuun!

Reissu alkoi torstaina 27.1. klo 3.00 kun King Toursin bussi tuli meitä hakemaan Kolmenkulman ABC:ltä. Koirat ja kamat kyytiin ja menoks! Ajeltiin parin pysähdyksen kautta Helsinkiin, laiva lähti klo 7.30 ja ensimmäisenä suunnattiin tottakai aamupalabuffetille. Kun oltiin evästelty käytiin shoppailemassa, ja loppumatka meni torkkuessa. Laivamatka kesti parisen tuntia, satamasta päästiin aika helposti pois ja eka pysähdys oli Circle-K:n luona. Koirat oli ihan virkeitä ja pirteitä, ja innokkaita jatkamaan matkaa. Cirkalle oli ensin vähän jännää mennä bussiin, koska sinne piti kiivetä neljä porrasta aika korkealle, ja sama juttu alastulon kanssa, mutta reippaasti se tähän tilanteeseen sopeutui.


Yhden jälkeen oltiin Viron / Latvian rajalla, missä sai käydä shoppailemassa. Kolmen aikaan oli seuraava ulkoilu, ja viideltä taas pysähdyttiin Circle-K:lle Bauskasissa. Hotelli Victorialla oltiin seiskan aikaan, ja illalla päästiin vielä syömään kun matkanjärjestäjä oli etukäteen varannut meille ruokailun. Hotellihuone oli tosi hieno, ja siinä oli just sopivasti yksi kapea sänky ja toinen leveämpi, tytöt kun nukkuu mun vieressä yönsä 🌝 Iltapalan (Caesar salaatti kanalla ja kalkkuna file arborio riisillä) ajaksi laitettiin Cirkka ja Rina kylppäriin, joka oli aika valtavan kokoinen, ja Messi sai olla huoneen puolella. Iltalenkin jälkeen olikin aika painua pehkuihin, ja uni tuli kyllä helpolla kun oli koko päivä reissattu.

Perjantaina käytiin aamulla koirien kanssa lenkillä, vietiin ne ja tavarat bussiin ja suunnattiin aamupalalle. Syömisen jälkeen hypättiin jälleen bussiin. Näyttelypaikka oli parinkymmenen minsan päästä hotellilta, siellä oli kaksi hallia ja ekana päivänä oltiin hallissa nro 2. Vietiin ensin häkit ja kamat halliin ja sen jälkeen koirat. Näyttelypaikalla tarkistettiin koronapassi, ja siellä piti käyttää FFT2-maskia. Arvostelut kehissä alkoi 11.00, ja hoffit oli kehässä 14 klo 14:06, tuomarina Gerard Cox. Päivä meni siis odotellessa ja ihmetellessä.

Hoffeja oli ilmoitettu kolme kappaletta, eli meidän koirat, joten tiedettiin jo lähtiessä että jos ei mitään ihmeellistä tapahdu ja päästään kehiin, niin kotimatkalla todennäköisesti on jokunen titteli tassussa. Hoffien arvostelu alkoi aikalailla tasan ilmoitetun mukaisesti, ensin oli Messi joka sai excellentin eli oli näin ollen myös PU1 saaden sertin ja cacibin. Arvostelua on Balttian maissa vähän hankala seurata, koska siellä ei näytetä mitään värilipukkeita niinkuin Suomessa, ja tässä näyttelyssä ei annettu edes kirjallista arvostelua. Kehässä siis oltiin tosi lyhyt hetki, hyvä että ehti koiran saada seisomaan ja se olikin jo siinä 😁

Seuraavaksi oli Cirkan vuoro, ja Cirkkanen esiintyi hienosti saaden myös excellentin. Sitten vaihdoin koiraa, annoin Cirkan yhdelle setterinaiselle ja vein Rinan kehään. Rina sai myös excellentin, joten seuraavaksi oli cacib-kehä missä oli Cirkka ja Rina. Cirkka siis ihan ventovieraan ihmisen kanssa, ja pimu meni kuin vanha tekijä vaikka me Rinan kanssa juostiin perässä 😍 Rina voitti, joten seuraavaksi oli vastakkain Rina ja Messi. Rina veti pidemmän korren tässäkin ja oli siis ROP. Rinasta tuli samalla Liettuan muotovalio, joten eka titteli plakkarissa! Cirkalle luokkaserti ja vara-cacib.
Seuraavaksi odoteltiin ryhmäkehiä, pakkohan siellä oli pyörähtää Rinan kanssa, vaikka menestystä oli turha odottaa. Ryhmäkehien jälkeen pakattiin koirat autoon ja suunnattiin takaisin hotellille. Häkin ja näyttelyvermeet jätin näyttelypaikalle. Ennen iltapalaa ehdittiin käydä Sarin kanssa vielä ostoksilla Akropolis-ostoskeskuksessa. Iltapala oli herkullinen, vihannessalaatti uunipaistetulla kurpitsalla ja sitruunalla marinoitu kanafilee polentalla, naminami...

Lauantai-aamuna oli vähän aikaisempi herätys, kehät kun alkoivat klo 10.00. Hoffit olivat nyt ensimmäisessä hallissa kehässä 4 klo 10:39, tuomarina Julija Aidietiene. Tuomari tykkäsi kovasti hoffeista, joten päivän saldo oli sama kuin lauantaina sillä erotuksella, että Messi oli tällä kertaa ROP. Messi ja Rina saivat myös Kaunas Winner '22 - tittelit. Tuomari halusi vielä cacib-kehässä katsoa tyttöjen hampaita ja esitteli niitä myös harjoitusarvostelijalle, hyvää treeniä taas pikku-Cirkalle 😊 Ja Cirkalla oli tällä kertaa taas vieras handleri, ja upeasti pimu meni tämänkin ihmisen kanssa! Rinasta tuli lauantain cacibin myötä C.I.E., joten päätin että sunnuntaina ei Rinan tarvitse enää kehään mennä.

 


Koska hoffit olivat olleet niin aikaisin aamusta kehässä, meillä oli hyvää aikaa käydä näyttelypaikalla tekemässä pidempi lenkki koirien kanssa. Ilma oli aika upea, aurinko paistoi ja oli kuivaa, ihan kuin ois ollut kesä! 


Ryhmäkehien jälkeen palattiin hotellille ja kävästiin taas Akropoliksessa ennen iltapalaa. Iltaeväs tulikin tarpeeseen kun ei oltu koko päivänä syöty oikein mitään: raikas vihannes salaatti parma kinkulla alkuruoaksi ja pippurinen possun paisti perunasalaatilla, vihanneksilla ja kastikkeella pääruokana.


Sunnuntaina oli aikainen herätys, kehät alkoivat klo 9.00 ja aamulla piti saada kaikki kamat hotellihuoneesta bussiin. Hoffit olivat kakkoshallissa kehässä 16 klo 12:09, tuomarina Valentinas Stiklius. Rina sai jäädä bussiin Messin isoon boksiin kun Cirkka ja Messi suuntasivat kehiin. Päivä oli yhtä onnistunut kuin edellisetkin, Messi oli ROP ja Cirkka VSP. Hauskasti tuomari kysyi multa että oliko mulla mun toinen koira mukana, olisi kovasti halunnut nähdä Rinan 😁 Näyttelyturnee siis päättyi kerrassaan loistavasti, sekä Messi että Cirkka saivat Liettuan muotovalionarvot! Ei hullumpi reissu 😊

 

Päivän päätteeksi katseltiin tovi ryhmäkehiä, ja kotimatkalle päästiin hyvissä ajoin arvioitua aiemmin. Mikä olikin hyvä, koska lumimyräkkä yllätti matkalla, ja esim. Viron puolella oli moottoritiellä yhdessä kohtaa rekka poikittain tiellä! Me jouduttiin odottamaan liikenneympyrässä tovi, ja sitten matka jatkui lumiauran perässä jotain sivutietä pitkin.

Tallinnassa oltiin jossain vaiheessa aamuyötä, laiva lähti 6.00 ja taas heti ensimmäiseksi suunnattiin aamiaiselle. Olo oli ihmeen pirteä vaikka bussissa oli vietetty monta tuntia. Kun oltiin syöty niin suunnattiin Sarin kanssa nokosille. Laivamatka kesti reilu pari tuntia, ja suurin osa porukasta jäi Helsingin satamassa kyydistä. Matka jatkui pohjanmaata kohti, ja Kolmenkulman ABC:llä oltiin puolenpäivän aikaan. Maisema oli muuttunut aika tavalla viikonlopun aikana, lunta oli tullut mutta onneksi meidän autot eivät olleet ihan hautautuneet lumeen.

Nyt täytyy ootella tovi valionarvojen vahvistusta, hinta nousi "yllättäen" näyttelyn jälkeen 35e -> 50e, joten ihan vielä ei pistetä papereita eteenpäin. 

Reissu oli kyllä kaikintavoin onnistunut, King Tours hoitaa kaikki (koirien ilmoittautumiset näyttelyyn, laivaliput, hotellit, rajamuodollisuudet, iltapalavaraukset...) niin mallikkaasti ettei tarvitse muuta kuin hypätä kyytiin ja nauttia matkasta! Suurkiitos Maritta ja Gösta!! Oli ihanan rentouttavaa päästä pitkästä aikaa pois kotiympyröistä ja kuunnella vanhojen konkareiden juttuja näyttelyreissuista parinkymmenen vuoden takaa, sain ladattua akut hyvin ja nyt jaksaa taas tovin arkisia kuvioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti