18. marraskuuta 2021

Tasan sata ja rotumestaruus

Taasen on jäänyt tärkeät asiat päivittämättä, töissä on kiirusta ja vapaa-ajalla on muutakin puuhaa kuin istua koneella. Mutta pikaisesti erittäin iloiset kuulumiset 😀

31.8.2021 oli Lahdessa hoffien Rally-tokon mestikset, ja jostain sain hassun päähänpiston osallistua näihin(kin) kinkereisiin. Aika kylmiltään mentiin, tärkeintä nyt Rinan kanssa on se mielentila millä se lähtee tekemään, temput osataan kyllä jos vaan mamma näyttää kunnolla mitä tehdään.

Rata oli jotenkin älyttömän helpon oloinen, olinkin ihan varma että joku jäynä siinä on mitä en vaan hoksaa, ja suorituksen jälkeen voi sitten taas sadatella omaa huolimattomuuttaan. Hoffeja ei alokasluokassa ollut muita, avoimessa oli kaksi. Mestikset oli jaettu kahteen osaan niin, että tiistaina oli alo-avo ja keskiviikkona voi-evl. 

Meitä ennen oli avoimen luokan hoffit suorittaneet ratansa, Steinroller Vilgoth & Annika Harsulle 72p. ja RTK2, Steinroller Znille-Blixt & Anne Matilainen saivat hienosti 98p. joten tässä vaiheessa hoffimestisten kärkeen. Sitten olikin meidän vuoro, Rina oli iloisella tuulella ja suoritti tosi täsmällisesti annetut käskyt ja mielestäni itsekin olin hyvin kartalla mitä ollaan tekemässä. Riemukseni kuulinkin että saatiin hienosti täydet sata pistettä!!

Keskiviikkona starttasi mestariluokan hoffikot kun voittajaan ei tällä kertaa ollut lähtijöitä. Mestaruuden voitti odotetusti Steinroller Åkerman & Noora-Maria Koski upeasti 91 pisteellä, koirasta tuli tänä vuonna rally-tokovalio joten voitto ei ollut yllätys. Kleion Eris & Gunnar Mäenpää saivat 72 p ja Hathor Eilleen & Lotta Mertsalmen rata loppui valitettavasti keskeytykseen. Joten kertoimien avulla Rinalle hienosti rally-tokomestisten pronssia!!!

Sitten elettiinkin kuukausi täysin pellossa, treenit oli 2-3 kertaa viikossa ja Rina puksutteli tasaisen varmasti ja oli sen kanssa oli kyllä huippukivaa ahkeroida satoi tai paistoi. Saatiin kyllä superhyviä treenejä mistä suuri kiitos kaikille treenikavereille!!!

9.10. oli jännät paikat kun ajeltiin Birgitan kanssa kohti Hoffien IFH-mestiksiä! Olin ajellut jo torstaina Birgitalle, ja Cirkka oli illalla käynyt reippaasti luovuttamassa verta Evidensiassa. Perjantai meni laiskotellessa, sain torstaina mahani kipeäksi ja perjantaiksi suunniteltu pitkä lenkki jäi väliin. Lauantaina olin onneksi kunnossa joten päästiin lähtemään kohti koepaikkaa. Birgitta ei ole ikinä käynyt pk-kisoissa, ja sain houkuteltua hänet mukaan.

Treenit olivat menneet suorastaan älyttömän hyvin, Rina oli ajanut viikkoa ennen aika superjäljen, joten tiesin että nyt on pimu kunnossa. Osallistujia oli kuusi, ja onnistuin arpomaan meille ensimmäisen jälkiryhmän, ja siitä jäljen numero kolme.

Ekana starttasi tuore MM-6, Miro ja Minna. Mirolla oli vähän huono päivä, eikä jäljestäminen oikein kiinnostanut. Sitkeästi se kuitenkin punnersi loppuun ja pisteitä kertyi 75. Seuraavana oli Mila, jolla oli paikoitellen liikaakin intoa, hienosti sekin selvitti jäljen ja sai 78p. Sitten oli meidän vuoro!

Rina lähti paalulta aika varmasti, tarkisti sen hienosti ja lähti sitten tasaista vauhtia menemään. Ilokseni huomasin, että se jäljesti tismalleen samalla tavalla kuin treeneissäkin, ja esineilmaisutkin oli kunnossa. Kulmat mentiin hienosti, ensimmäistä harhaa se tarkasti tovin, toista ei lainkaan. Vastatuulisuora oli vähän huono, mutta Rina jatkoi edelleen maavainuista työskentelyä. Kuutosesineellä mulla oli pasmat sen verran sekaisin, että oli pakko kysyä tuomarilta että loppuiko jälki jo? En saanut vastauksesta selvää, joten tuumin että ilmeisesti jälki vielä jatkuu. Sitten olikin vika esine, ja homma oli siinä.

Kyllähän siinä tunteet nousi pintaan kun tiesin että nyt tulee hieno tulos, jännitin että mahtaakohan pisteet riittää viimeiseen ykköseen... Arvostelu oli järkyttävän tiukkaa, Rinan esineilmaisut olivat vain hyviä joten niistä ropisi aika tavalla pisteitä. Kun tuomari kertoi lopulta loppupisteet 89, niin ensimmäisenä pintaan tulvahti pettymys, YKSI piste niin se ois ollut siinä!! Sen jälkeen tajusin että hei, mehän mentiin kärkeen!!!

Jäljellä oli siis vielä kolme koiraa, joten jännitettävää riitti. Seuraavaksi lähti treenikaveri Ritu, ja nyt eivät olleet kuun sakarat koiralle mieluisassa asennossa, joten Ritua ei huvittanut ollenkaan lähteä jäljestämään, saldoksi jäi harmittavasti vain kolme pistettä. Ritun jälkeen lähti Strega, joka jäljesti kerrassaan upeasti ja tuumin että siinä menee mestari. Vaan niin siinä kävi, että ohjaajan hermoilun seurauksena jälki keskeytyi! Tässä vaiheessa meillä oli siis kakkospaikka jo varma!

Viimeinen koirakko oli Ruby, jonka osallistuminen aluksi meinasi estyä kun hoffimestissäännöt eivät olleet valitsijoiden hallussa. Rubyn jälki oli aika kaukana, joten emme nähneet tarkasti miten se työskentely, mutta näytti siltä että koiralla on homma hallussa, esineet löytyivät ja enimmäkseen se meni hienon näköisesti. Jäljen jälkeen omistajakin oli kovin onnellinen, joten taas tuumin että no siinä on mestari.

Tuomari oli kuitenkin sitä mieltä, että koiran työskentely ei ollut ihan sitä mitä vaaditaan, pisteitä 80 eli Rinasta tuli kuin tulikin hoffien IFH-mestari!!! Mitäääääh!!!!!!!!! En edes villeimmissä unelmissa osannut ajatella että tämmöinen olisi joskus mahdollista!! Kisaavia IFH-hoffeja on aika määrä, ja taso on todella hyvä. Ja kun meillä ei yleensä ole ollut onnea arvokisoissa, niin kylläpä tämä pääsi järkyttämään!! Aivan mielettömän upeaa että kova työ tuottaa tulosta!! Rina on kyllä melkoinen superkoira, ei tässä sanat riitä kuvaamaan niitä fiiliksiä mitä koin kun meidät julistettiin voittajaksi!!!Kiitos Jaana ties kuinka monennen kerran, Heri jätti melkoiset saappaat täytettäväksi, mutta Rina on ottanut oman paikkansa ja siitä on saatu hiottua melkoinen timantti 💖 Suurkiitos meidän koutsille Tarja Riikoselle, yhteistyö on ollut todellakin tuloksellista!!!! Enempää en tähän nyt voi kirjoittaa, vaikka tästä on kulunut jo hyvä tovi niin vieläkin tuntuu kovin epäuskoiselta 😁 Kiitos rakas Rina!!!! Kiitokset kaikille treenikavereille!!!!!

Jos tekstissä on jotain pöljyyksiä niin se johtuu täysin omistajan mielentilasta 😄


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti