19. marraskuuta 2021

Rinasta käyttövalio!!!

Niin ne pienen ihmisen haaveet ja unelmat vaan toteutuu kun treenaa ahkerasti, on koira jolla on tarvittavat ominaisuudet, ja superkoutsi joka saa koirakosta kaikki tehot irti. Uskomatonta, edelleenkään tätä ei tahdo uskoa todeksi 🧡

Mulla oli mestisten jälkeen takki aika tyhjä, mutta sen verran se yksi puuttuva piste jäi kaihertamaan että viestittelin koutsi-Tarjalle että mitäs tehdään. 23.10. ois ollut yks koe minne olisin päässyt, mutta Tarja oli sitä mieltä että se tulee liian äkkiä. Tarja kehoitti katsomaan miten Rinan treenit menee, ja suositteli että loka-marraskuun vaihteessa voisi olla hyvä aika käydä kokeessa. Totesi vielä ettei kannata ihan mihin vaan mennä sitä viimeistä ykköstä hakemaan, pitää tietää että jäljet on hyvin tehty ja että järjestelyt muutenkin ovat toimivat. Ei sitä tulosta kannata lähteä turhan hätäisesti yrittämään vaikka koira kunnossa onkin. Tarja myös auttoi mua koepaikan saamisessa, joten lauantaina 13.11. suunnattiin taas Lapinjärvelle eli mestismaastoihin 😊 Olin mennyt jo perjantaina taas Birgitalle Lepsämään, joten aamulla ei tarvinnut kovin aikaisin herätä ajelemaan.

Tuomarina oli Reijo Rekorius, joka ei ole ihan löysimmästä päästä, mutta tässä vaiheessa mulle ei tuomarilla ollut mitään väliä. Kokeessa oli neljä koiraa, yksi 1-lk ja kolme 2-lk. Arvoin Rinalle jäljen nro kaksi, mikä sopi mulle oikein hyvin. Ensimmäisenä starttasi ykkösluokan rotikka, joka teki vallan vakuuttavaa työtä ja saikin hienosti lähes täydet pisteet, eli 99/100!! Seuraavana starttasi malikka, jonka matka harmittavasti tyssäsi harhaan. Pisteitä 49.

Sitten oli Rinan vuoro!! Mua jännitti aika tavalla, mutta toisaalta oli tosi levollinen ja rento olo. Tiesin että ollaan treenattu oikeita asioita, Rina on kunnossa ja se tietää mitä se tekee. Olosuhteet oli otolliset, ja myös minä tiedän mitä mun pitää tehdä. Oli vaan jotenkin tosi varma ja tyyni olo, oli tosi kiva lähteä paalulta Rinan perään. Jäljentekijä oli sama kuin mestiksissä, joten hyvä tulos oli ihan otettavissa.

Rina lähti vähän takki auki, ilmaisi ekan esineen ok, mutta ekassa piikissa tipahti vähän jäljeltä. Toisen piikin teki tosi hienosti, sen jälkeen oli kulmassa vähän haparointia, ja muutama kulma meni vähän huonosti. Esineet oli suht ok, yksi oli vähän rinnan alla, ja yhden Rina ilmaisi törkeän vinosti 🙈 Kaari meni hyvin, ja harhoihin ei reagoinut millään tavalla. Tokavikan esineen Rina ilmaisi vähän hitaasti, mutta viimeinen oli oikein reipas.

Siitä sitten arvostelua kuuntelemaan jännityksen vallassa, Rina oli tehnyt tosi hyvää työtä, mutta oli tosi vaikea sanoa että miten oikeesti meni... Tarja oli tullut katsomaan meidän jäljen, ja kuunteli myös arvostelun, mikä oli tosi hyvä! Tarja kun ei meidän mestisjälkeä ehtinyt näkemään, nyt hän näki koesuorituksen ja tietää mitä meidän pitää treenata. Tuomari antoi ensi noottia siitä miten lähetin Rinan jäljelle, koira kuulemma otti jäljen ihan hyvin mutta mää toimin jotenkin väärin. Kukaan muu tuomari tästä ei ole sanonut, joten täytyy miettiä muutanko käytäntöä vai en. Arvostelussa oli erinomaista, erittäin hyvää, erinomaista, hyvää.... Rinan suurin virhe Rekoriuksen mielestä oli esineeltä lähdöt, sen pitäisi ottaa jälki esineen jälkeen maavainuisemman, kun Rina nyt lähtee nokka liian pystyssä.

Lopulta Rekorius oli saanut arvostelun kerrottua, ja hän pääsi pisteisiin... Kun hän totesi että "Yhdeksänkymmentä pistettä", niin johan riemu repesi!!!!! Hypin ja kiljahtelin ja Rina hyppi ja nauroin ja Rekorius katsoi minua pelästyneenä 😂 Tarja totesi naureskellen että "Koirasta tuli käyttövalio", jolloin Rekorius tuumi että aijaa.... Se oli siinä!!! Aivan huikeaa, tää kausi on ollut niin uskomaton ettei sitä vieläkään tahdo ymmärtää, jotenkin tulokset tuli niin kovin helposti, vaikka tokihan töitä on tehty, mutta kun onneakin aina välillä tarvitaan ja mulla sitä ei yleensä tunnu olevan... 

Oli kyllä niin pöllämystynyt olo, ja voi miten onnellinen olin kun sain soittaa ilouutisen Jaanalle Ouluun!! Rinan kanssa kun on ollut aikalailla epäonneakin, viime vuonna syksyllä oli tosi rankkaa, mutta niin sitä vaan tässä nyt juhlitaan KÄYTTÖVALIOTA!!

Lämmin kiitos Jaana, kaksi käyttövaliota on aika huimaa, monikaan ei varmaan olisi uskonut että tämä on mahdollista 😄 Itse kaikistan vähiten, Herin kanssa epäilin että musta ei ole sen ohjastajaksi, ja Rinan kanssa myös pelkäsin että oma kokemus ei riitä saamaan koirasta kaikkea kapasiteettia irti. Saksalaisethan jo pari vuotta sitten kehuivat Rinan työskentelyä pellolla, ne Saksan reissut olivat kyllä todella hedelmällisiä kun siellä tajusin että Rinan kanssa pitää keskittyä yhteen lajiin eikä huseerata sitä sun tätä, niinkuin Herin kanssa. Ja Rinan juttu on ehdottomasti peltojälki, se on niin syntynyt tekemään tätä hommaa. Rinasta on kuoriutunut kyllä melkoinen taistelija!!

Ja Tarja on ollut kyllä niin mahtava koutsi, ilman häntä tämä ei olisi ollut mahdollista! Muistan vielä elävästi kun reilu pari vuotta sitten oltiin hoffien kesäleirillä ja oli peltoryhmän eka päivä, Tarja totesi että tehdään yksi kierros jälkiä, johon mää heti tuumin että mää haluaisin tehdä kaksi jälkeä. Tarja kysyi että "Miksi? Perustele." Ja määhän perustelin niin hyvin että me sitten tehtiin kaksi jälkeä joka päivä 😁 Se pelto oli kyllä aika onneton, ja jouduttiin tosiaan käyttämään koko ajan samaa pikku plänttiä... Rinan treenit edisty tosi hienosti niiden muutaman päivän aikana, joten kysäisin Tarjalta leirin vikana päivänä, josko hänen puoleensa voisi kääntyä vastaisuudessakin kun tulee ongelmia. Järkkäilin sitten muutamia peltojälkikoulutuksia Inkooseen, ja nyt tän kauden ollaan käyty myös yksärivalmennuksessa Tarjan luona Vantaalla. Ja aina kun on tullut jotain hämminkiä, oon laittanut Tarjalle viestiä tai soittanut ja aina saanut avun. Oon myös laittanut välillä treenivideoita, että onko tää nyt ok ja Tarja on vastannut ja antanut jatko-ohjeita. Ja heti käyttövalioitumisen jälkeen tuli ohjeita miten lähteä treenaamaan niitä esineeltä lähtöjä 😃

On tämä niin kertakaikkisen mahtavaa ja suurenmoista!! Ei vaan sanat riitä kertomaan miten tärkeää tämä on mulle!! 

Ensi kaudelle on tiedossa kaikkea kivaa, ja kun isoimmat haaveet ja tavoitteet on saavutettu niin saa aloittaa treenit puhtaalta pöydältä 😃😊 Ja Cirkan kanssa pystyn myös nyt keskittymään mm. BH-kokeeseen. Ja ties vaikka Cirkkakin loppusyksystä pääsisi jo kokeeseen...

Mutta nyt nautitaan tämän kauden saavutuksista, vielä pitää muutama treeni saada alle ennen hyvin ansaittua taukoa. Maailman Paras Rina!!! ME TEHTIIN SE!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti