18. elokuuta 2021

Kuulumisia

Kesä tuli ja meni, kuumaa oli ja koirat vietti aika paljon aikaa järvessä. Onneksi molemmat tykkää uida, tosin Cirkan uintityyli on edelleen vähän epätaloudellinen, mutta pääasia on että tykkääpi uida.

Wilda (eli sijoitusnarttuni Anna v Rhönfeuer) käväisi luonnetestissä toukokuun loppupuolella, ja saikin oikein mukavat pisteet  170! Ja koska lonkatkin ja muu terveys on tutkittu ja tervettä pukkaa, niin juoksun alettua heinäkuussa lähdettiin treffaamaan komeaa Kodaa. Harmittavasti pikku pentusia ei saatu alulle vaikka yritys oli kova, seuraavasta juoksusta sitten uudemman kerran treffeille.

Cirkka pääsi ensimmäistä kertaa viralliseen näyttelyyn 24.7., korona kun on estänyt näyttelyiden järjestämisen joten pentuaikana ei tullut kehässä pyörittyä. Hoffien päänäyttely Tervakoskella päästiin tänä vuonna järjestämään, ja sieltä Cirkka sai hienosti erinomaisen! Ja onhan pikkupimu kaunis teinityttö 💗 Kehtaa toistekin viedä kehään, varsinkin kun Cirkka käyttäytyi kuin kokenut konkari, esiintyi todella hienosti! Rinan oli tällä kertaa tyytyminen EH:seen, tuomarina suomalainen ei-erikoistuomari.

Sunnuntaina 25.8. tokoiltiin Rinan kanssa hoffien tokomestiksissä, helle oli aika hirvittävä, mutta niin Rina vaan tekaisi voittajaluokan ainoan tuloksen, ja oli tovin kiinni jopa rotumestaruudessa!! Meidän joukkueet vei sitten lopulta voiton, eli Gipstern voitti kasvattajakisan ja Illin ipanat kaverijoukkuekisan. Hyvä me!!

Rinan kanssa korkattiin uusi laji, kun hetken mielijohteesta hain Tamskin joukkueeseen rally-tokon Piirinmestaruuskisoihin. Ensin ei mahduttu joukkueeseen, sitten pyydettiin varakoiraksi, ja lopulta keskiviikkona pari päivä ennen kisoja tuli tieto, että varsinaiselle koiralle on tullut juokus ja päästään kisaamaan 7.8.! Mehän ollaan Rinan kanssa treenattu rallya noin kolme kertaa, tokihan mää Herin kanssa lajissa kisasin, mutta siitä on jo yli kolme vuotta ja säännötkin on kertaalleen muuttuneet.

Luotin kuitenkin siihen, että Rinan kanssa on sen verran asioita tehty että kyllä me se rata selvitetään. Ja niinhän me selvitettiin, oltais saatu peräti täydet pisteet jos emäntä ois hiukan huolellisemmin katsonut mitä kylteissä on, eli kahdella kyltillä piti pysähtyä ensin ja sitten vasta suorittaa, ja meikä vaan paahtaa menemään... Pisteitä siis 80 (eli kaksi väärin suoritettua kylttiä vei meiltä 2 x 10p.). Ei paha, ja varsinkin kun lopulta meidän joukkue sai hopeaa niin mikäs siinä oli ollessa.


14.8. oli vuorossa hoffien PK-mestikset, mentiin Rinan kanssa ekaa kertaa jäljellä 2-luokkaan ja tulos tottakai haaveena. Treenit on olleet aika vähäisiä, ollaan keskitytty peltoiluun sen mitä kuumalta kesältä on voinut. Kesällä aloitettiin tyttöjen kanssa kaverin innostamana vepeily, ja siinä olikin oiva kesälaji uimahulluille likoille. Rinan kanssa on metsää treenattu neljän janan verran, eikä esineruutujakaan montaa enempää takana ole...

PK-mestikset oli Kouvolassa, ja Gippereille oli varattu perinteinen mestismajoitus Haminasta Metson tilalta, missä ollaan oltu ties kuinka monta kertaa. Ajelin perjantaina päivällä kisapaikalle, tein siellä pientä tottista, otin A-esteen (ei oikein sujunut) ja eteenmenon. Sitten ajelin majoituspaikkaan, ja iltaa vietettiin höpöttäen ja tortilloja syöden. 

Kisapäivä oli sateinen, ja jälkikoirat menivät ensin maastoon muiden jäädessä tottistelemaan. Harmittavasti EK- ja HK-koirakoilla tottikset eivät onnistuneet, joten näistä lajeista ei tänä vuonna saatu mestaria. Metsä oli aika helppokulkuista, ja Rina eteni siellä varmasti ja innolla. Keppejä nousi lopulta neljä, ja tässä vaiheessa oli tulos vielä tiukilla. Seuravaksi esineruutuun, mikä ei ollut treeneissä ollut kovin vakuuttava, ja kun edelliset koirat eivät nostaneet juurikaan esineitä (Rinan Jerry-veikkaa lukuunottamatta), niin tässä vaiheessa ajattelin että taitaapa tulos jäädä saamatta. Mutta Rinapa näytti jälleen kerran kyntensä tiukassa paikassa, ja nosti kuin nostikin vaadittavat kolme esinettä eikä siinä edes kauaa mennyt!!

Tottikseen mentiin sitten edelleen epävarmoina tuloksesta, janapisteitä ei ollut tiedossa joten aprikoin riittääkö maastopisteet tulokseen... Juuri ennen meidän tottisvuoroa tuomari kertoi janapisteet, ja tuumin että taitaa pisteitä olla tarpeeksi joten eikun tottikseen. Tässä vaiheessa aurinko alkoi paistaa ja lämpö kohota ja Rina oli ensin paikkamakuussa, joten taas vaivuin epätoivoon että ei se jaksa tottistella... 

Seuraaminen olikin hyvästä alusta huolimatta aika karmeaa, mutta koska Rina on tavattoman kiltti ja tunnollinen, niin se teki kaikki liikkeet, jopa sen A-esteen, liikevirheittä, ja niin me satiin kuin saatiinkin lopulta koulari ja voitettiin vielä luokkammekin!! 😀 Jeiii, hieno Rina!!!! Kisojen tulostaso oli todella huono, 14:sta koirasta (12 hoffia ja 2 dopperia) vain kolme jälkikoiraa sai tuloksen, joten tulos oli todellakin työvoitto ja arvokas.Mamman rakas hapsukorva

Tässä pikaisesti kuulumisia, vielä on edessä hoffien rally-tokomestikset, FH-mestikset ja parit näytelmät....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti