6. helmikuuta 2019

Rinan eka toko-kisa

Sunnuntaina 3.2. oli jännä päivä, startattiin Rinan kanssa ekaa kertaa virallisessa tokossa!!! Osallistuminen oli vähän epävarmaa, saikun jälkeen kun ei oltu juurikaan ehditty treenaamaan... Piti vaan luottaa siihen että Rina toimii kisoissa niinkuin treeneissä, ja asiaa helpotti se, että koepaikka oli tuttu treenihalli ja tuomarina kiltti setä Sten.

Alokasluokka alkoi vasta klo 13.15, eli ehdittiin aamusta vielä käymään hoffitreeneissäkin. Otin siellä kertaalleen Rinalla kaukokäskyt ja sitten leikin sen kanssa, loppuajan hömpsöilin Herpan kanssa joka on nyt ollut kovin innoissaan kun on päässyt treenailemaan.

Koepaikalla oltiin hyvissä ajoin, Jouni tuli mukaan henkiseksi tueksi ja kuvailemaan. Rina sai odotella autossa ja kun alokasluokan alku lähestyi hain sen "omalle" paikalleen missä se odotteli vielä tovin. Me oltiin viimeisen ryhmän eka koirakko, alokasluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 14 koirakkoa, ja me oltiin siellä loppupäässä....

Paikkamakuu meni superhyvin, Rina meni nopeesti maahan, makasi täysin hievahtamatta eikä tainnut kertaakaan edes vilkuilla sivuilleen, ja istui nopeasti. Eikä nyt noussut kaverin käskyllä, mitä se on tehnyt treeneissä 🙂 Sitten vein Rinan autoon odottamaan, alokasluokka on nykyään tosi nopee joten aikas pian tuli meidän vuoro, ja sitä ennen hain taas Rinan odottelemaan tutulle paikalle vuoroaan.

Rina oli ennen kehää tosi rento ja reipas, ihan oma itsensä, ja mua jännitti!!!! Liikejärjestys oli sekoitettu, tää on kyllä hyvä että nyt myös alemmissa luokissa voi liikkeet olla miten vaan.

Paikkamakuusta tuli tosiaan heti 10p.

Luoksetulo: ois saanut tulla paremmin eteen ja paremmin sivulle, tästä kuitenkin 10p.

Seuraaminen taluttimetta: oi että kun tää oli hieno!! Mua hirvitti, jotenkin tuntui että Rina meinaa koko ajan jäädä vaikka hienostihan se siinä mukana tuli, juoksuosuus ois voinut mennä paremmin, mutta muuten oli ihan jees. Liikkeelle lähtöä pitää vielä vähän viilata, ja sitä juoksua... Tästä upeesti 9p. mistä olen superonnellinen, tää on ollut niin vaikea liike meille!!!

Kaukokäskyt: tässä oon päättänyt olla käyttämättä käsimerkkiä, Rina nousi suht hyvin, mutta ois voinut nousta paremmin ylös asti. Tämänkin liikkeen kanssa on ollut ongelmia, joten 10p. lämmittää mukavasti, tehty työ tuottaa tulosta!!

Liikkeestä maahanmeno: tässä olin itse huolimaton, lähtö oli huono ja jotenkin tuntui ettei Rina muka tule kunnolla mukana... Lisäksi vähän jarrutin käskyä antaessa, ei ois varmaan tarvinnut. 8p.

Hyppy: Tää on helppo, tosin este näytti älyttömän kapealta ja mua hirvitti että jos Rina kiertääkin sen... Jättäessä Rinaa en jostain syystä sanonut mitään, onneksi se jäi nätisti istumaan. 9p.

Noutoesineen pitäminen: tää on ollut varma liike, vähän oli alussa kuitenkin epävarmuutta, mutta Rina suoritti tämän silti kiitettävästi. 10p.

Kokonaisvaikutelma: tuomari ei liikkeiden välissä selitellyt mitään, mikä oli oikein hyvä. Kivempi suorittaa liikkeet yhteen pötköön ilman että täytyy odotella että pääsee suorittamaan seuraavaa liikettä. Mää kehuin Rinaa aika vuolaasti liikkeiden välissä ja sehän loikkelehtikin siellä, mutta pääasia oli että Rinalle jäis ekasta kokeesta hyvä fiilis. Ainoa kommentti mikä tuomarilta saatiin oli kysymys, että treenaanko tämän kanssa myös pk-puolta...? Sekö sitten vei yhden pisteen kokonaisvaikutelmasta 😉 9p.

Siinä se sitten oli!!! Rina oli hurjan pätevä, ihan omalla "hartaalla", tunnollisella ja täsmällisellä tyylillä se teki kaikki liikkeet, ylimääräisiä hötkyilyjä ei ollut enkä määkään kauheesti tehnyt mitään hölmöä.... Rinan rento suhtautuminen asioihin näkyi myös tässä kokeessa, se ei tule ikinä tekemään mitään supersähäkästi mutta virheitä se tuskin juurikaan tekee, jos vaan osaan kouluttaa sen oikein.

Pisteitä yhteensä upeesti 189 ja KP!!! Voi pikku-Rina!! Nyt olen todella tyytyväinen etten  ole kiirehtinyt Rinan kanssa, se on vieläkin aika vauva vaikka täyttää kohta jo neljä vuotta.... Ei siitä ole kauaakaan kun tokotreeneistä ei tullut yhtään mitään kun Rina vaan kiljui viereisen kentän agikoirille. Nyt se pystyy tekemään rauhallisen paikkamakuun vaikka välillä on molemmin puolin hurjaa vauhtia viilettäviä aksaajia. Ja tärkeintä on että meillä on kivaa yhdessä 🙂 Rina ei ottanut häiriötä tuomarista tai liikkurista, eikä näyttänyt kertaakaan häkeltyneeltä tai epävarmalta. Liikkeiden alut oli tosi hyviä, Rina piti itsenäisesti kontaktia ja tuli nätisti sivulle, mun ei tarvinnut kalastella sitä tai toistaa käskyjä tai muutakaan, oli äärimmäisen helppoa kun koira seuraa kuin varjo 😉 Liikkeissä keskittyi myös itse asiaan ja tuijotti mua odottaen käskyä, ei kuitenkaan onneksi ennakoinut missään.

Seuraavaksi aletaan treenaamaan avointa luokkaa, en usko että Rina haluaa enää näitä alokkaan liikkeitä tahkota, enkä halua minäkään. Avoimessa luokassa tulee aika paljon uusia asioita: paikalla istuminen (tätä on jo tehty), liikkeestä seisominen (käskysana on vähän hukassa...), liikkeestä istuminen (on jo tehty), ruutu (on jo tehty), nouto (on jo tehty), kaukoissa tulee vähän enemmän matkaa ja toiseen kertaan istu maahan, hypyssä este vaihtuu umpiesteeseen ja merkin kierto on myös aivan uusi liike (tätäkin on jo tehty). Onpa kiva kun pääsee etenemään treeneissä ja kaikki vaivannäkö ja koulutus vie eteenpäin!

Kisavideo löytyy TÄÄLTÄ


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti